top of page
lapin-metsatalousp-logo-rgb_edited_edited.png

Tiedote 23.1.2023

Lämpimästi tervetuloa 63. Lapin Metsätalouspäiville 20.–21. huhtikuuta 2023 Rovaniemelle 

Tulevia 63. Lapin Metsätalouspäiviä on odotettu pitkään. Tänä vuonna haluamme tarjota Teille laajan kattauksen metsäalan kutkuttaviin ilmiöihin ja puhutuimpiin aiheisiin. 

 

Ilmastonmuutos, monimuotoisuuden turvaaminen, metsätuhot ja kansainvälisessä toimintaympäristössä tapahtuvat muutokset edellyttävät metsäalalta uusia vastauksia ja reagointia nopeasti muuttuvassa maailmassa. Torstaiaamupäivänä alan asiantuntijat eri organisaatioista antavat monipuolisen katsauksen meneillä oleviin muutoksiin ja politiikkaprosesseihin. Aiheina ovat muun muassa EU:n sääntely ja sen vaikutukset metsien käyttöön tulevaisuudessa, metsien tuhot ja häiriöt sekä metsäalan kyky sopeutua muutoksiin. Iltapäivällä keskitymme Lapin metsien rooliin osana vihreää siirtymää. Aiheina ovat Lapin metsävarat, niihin kohdistuvat kestävyystavoitteet ja näiden vaikutukset metsänomistajiin. Lisäksi perehdymme metsätalouden uuteen kannustinjärjestelmään sekä tuulivoiman mahdollisuuksiin Lapissa. Torstaipäivän päätteeksi kokoonnumme yhteiseen iltatilaisuuteen Santa Claus hotellissa. 

 

Metsäalan työvoiman saatavuus ja pysyvyys herättävät paljon kysymyksiä niin yrittäjien kuin koulutuksenkin näkökulmasta. Näihin haastaviin kysymyksiin tarttuvat perjantaiaamupäivän puhujat ammattiliiton, yrittäjän, koulutuksen ja viestinnän näkökulmasta. Iltapäivällä sukellamme metsien monipuolisiin arvoketjuihin ja meille selviää mitä muuta arvoa metsästä voi saada kuin puunmyyntituloja. Puheenvuoroon pääsevät yritysten edustajat ja tutkimuspuolen asiantuntijat. 

 

Ilmoittautuminen päiville on nyt avattu. Löydät lisätietoa ja ohjelman Lapin Metsätalouspäivien kotisivuilta: www.lapinmetsatalouspaivat.com 

 

Majoitus kannattaa varata nopeasti. Kotisivuiltamme löydät yhteistyöhotelliemme tiedot ja kampanjakoodit varauksiin. Kotisivuilla ilmoitetaan muutkin ajankohtaiset asiat, joten kannattaa seurata niitä sekä Twitter-tiliämme @LapinMTP.  

 

Tervetuloa! 

 

63. Lapin Metsätalouspäivien järjestelytoimikunta 

Metsäalan asiantuntijat METO Lappi ry 

Lapin Metsänhoitajat ry 

bottom of page